Update Corona 14 mei 2020 - sportdienst Bree

Beste sportvrienden,

 

Ondertussen heb ik het nieuws gekregen dat het wachten is op het ministeriële besluit tot morgen en met in het weekend een update FAQ.

 

Jullie kunnen wel al aan de slag gaan.

 

Voor alle locaties in eigendom van Stad Bree (terreinen rond sporthal Olympia, zwembad De Sprink, Sportterrein op de Boneput, ….) zal de werking gecoördineerd worden via mij om te vermijden dat iedereen aan de sporthal staat op maandag, 18/05 op hetzelfde uur. We verdelen de uren en het terrein. Enkel wie een goedkeuring heeft vanuit de sportdienst, mag het terrein betreden. Dus mail je voorstel zo snel mogelijk naar mij indien jullie van plan zijn om volgende week outdoor op te starten op een terrein in eigendom van Stad Bree. Jullie mogen indien jullie op een ander terrein opstarten dit ook doormailen. Deze lijst wordt gecommuniceerd aan de politie zodat zij op de hoogte zijn indien zij klachten ontvangen van buren, mensen die voorbij komen, …

 

Iedereen is ZELF verantwoordelijk voor de geldende richtlijnen te volgen en te blijven volgen. We zijn allemaal blij dat er een opening gecreëerd is voor bepaalde sporten. Respecteer deze vrijheid door je goed aan de regels te houden met aandacht voor ‘social distance’ en ‘hygiëne’ zodat we nog lang mogen sporten en ook hopelijk de andere sporten ook mogen opstarten in de komende weken. Je mag altijd je plan van aanpak doormailen zodat we jullie kunnen helpen, advies geven of bijsturen. Ook jullie sportfederaties hebben protocollen uitgeschreven specifiek voor jullie sport. Ga hier zeker te raden.

 

Heb je specifieke vragen, opmerkingen, voorwaarden, …  bezorg ze mij. Indien hier geen duidelijk antwoord op is vanuit het Ministeriële Besluit, stellen we de vraag via de gouverneur aan de ‘veiligheidsraad’ ter verduidelijking. De eerste vraag die we vandaag gesteld hebben, is of trainingen ook kunnen door gaan in een heel grote privétuin. Hierop hebben we nog geantwoord gekregen.

 

Speelplaatsen van scholen wordt negatief geadviseerd vanuit de crisiscel. Hier is alles in volle voorbereiding om terug leerlingen te ontvangen, speelplaatsen worden opgedeeld in zones voor bepaalde leerjaren. Deze zones gaan we niet extra belasten door sportverenigingen.

 

Belangrijk: alle sportaccommodaties blijven gesloten! Deel duidelijk aan jullie leden mee dat er geen sanitair, douches, kleedkamers ter beschikking zijn. Ga thuis naar het toilet, voor je naar je sportles komt. Breng je eigen drinkbus mee (liefst hervulbaar voor het milieu). Ouders zetten hun kinderen af in sportkleren en verlaten daarna het terrein. Ouders blijven niet hangen om naar de les te kijken.

 

Er komen geen versoepelingen meer tot 8 juni. Helaas kunnen we alle sporten nog niet bedienen, ik denk hierbij aan indoor-sporten. We begrijpen dat het heel jammer is, helaas kunnen we hier geen verandering in brengen, ook al kunnen jullie het op een veilige manier organiseren. Dit ligt in handen van de Nationale Veiligheidsraad.

 

Veel succes,

Keep it save,

Mvg,

Mireille Vanoosterhout

Diensthoofd sport Stad Bree