U15 Kampioen eerste deel competitie

De wedstrijd om de titel. Opitter of Gruitrode. Onze U15 had wel gemiddeld meer punten behaald, maar wel een wedstrijd minder gespeeld. Zo kon Gruitrode in extremis nog over Opitter springen omdat ze een wedstrijd meer gespeeld hebben. Om alle discussies te vermijden moest Opitter minstens gelijk spelen.

Het had de nacht voordien gevroren. Na een grondige inspectie van het plein werd er in onderling overleg tussen de scheids en de 2 clubs beslist om de match te spelen. Je zag wel dat de spelers het soms moeilijk hadden op het plein maar uiteraard was dit voor beide ploegen het geval.

Gruitrode had de verschroeiende start van die van Itter niet verwacht en zo stonden ze na de 1ste 20 minuten al 2-0 in het krijt.

De 2de 20 min.  herpakten onze buren zich en speelden wat mooie kansen bijeen maar onze keeper hield zijn netten schoon. Wij hadden ook nog wat kansen waar we alleen voor de keeper kwamen maar de afwerking liet het afweten. Maar iets voor de rust konden we toch de 3-0 tegen de netten prikken. 

Na de rust ging het spel mooi heen en weer. Wij scoorden de 4-0 maar even later scoorde Gruitrode tegen. 4-1. In de laatste 20 minuten werd er niet meer gescoord. Gruitrode zette wel alles op alles om alsnog de punten mee naar huis te kunnen nemen. Dit leverde geen doelpunten meer op zodat na het eindsignaal van de scheidsrechter het feestje kon beginnen.

Geel en groene rookbommen en knallertjes werden afgestoken. Na de ereronde nog even chillen in de kleedkamer waar de trainer nog trakteerde met AA (voor een Ops-ale is het nog te vroeg). Na een deugddoende douche werden onze kampioenen in de kantine luidkeels toegejuicht. Na zo'n intense wedstrijd is dan ook dubbel genieten van een lekkere cake.

Onze jongens hebben laten zien wie de terechte nr. 1 is.